8 Eylül 2014 Pazartesi

Pırasalı Mısır Ekmeği

Pırasalı Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır? – Pırasalı Mısır Ekmeği Tarifi



Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra dikine doğru ikiye bölüp ince ince doğruyoruz. Doğradığımız pırasaları büyük bir kabın içeresine alıp, iki tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra pırasaları ovalayarak yumuşamalarını sağlıyoruz. Başka bir kabın içerisine mısır ununu, toz şekerini, kabartma tozunu, buğday ununu, yoğurdu, sıvıyağı ve yumurtaları ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamur isterseniz limon iriliğinde parçalar kopartıp, hafifçe yuvarlayıp elimizle üstüne bastırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine, isterseniz bir kalıp içerisinde bütün olarak fırın tepsisine alıyoruz. Üzerine yeterince çörekotu veya susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında mısır ekmeği kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..


-



Pırasalı Mısır Ekmeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder