8 Şubat 2015 Pazar

Kolay Tatlı Tarifleri

Pratik Tatlı Tarifleri – Kolay Tatlı Tarifleri – Basit Tatlı Tarifleri



 


Bir kabın içerisine şekeri, kakaoyu, unu ve margarini alarak iyice karıştırıyoruz. Malzemeler birbiri ile iyice karıştıktan sonra üzerine suyu ve yumurta sarısını da ilave ederek karıştırma işlemine devam ediyoruz. Sert bir zemin üzerine biraz un serpip hazırladığımız hamuru bu sert zemin üzerinde yumuşayıncaya kadar yoğuruyoruz.



Bu şekilde hazırladığımız hamurumuzu ikiye bölüp, bir yarısını folyo ile kaplayarak oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Kalan diğer hamurun yarısını yağlı kağıt üzerinde yaklaşık 4 mm inceliğinde açıp, bir bıçak yardımı ile hazırladığımız hamuru kare kare kesiyoruz.



Fırın tepsisine yağlı kağıt ile kaplayıp, bisküvileri hazırladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra pişirdiğimi bisküvileri bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz. Kalan bisküvileri de aynı şekilde fırınlayarak soğumaya bırakıyoruz.



Bu arada tatlımızın sosunu hazırlayabiliriz. Sosu için; bir tencerenin içerisine kremayı, margarini ve 125 gram çikolatayı alarak kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Bu şekilde hazırladığımız çikolatalı sosu buzdolabında soğuttuktan sonra bir krema sıkacağı yardımı ile bisküvilerin üzerlerine istediğimiz şekilde dökerek süslüyoruz.



Cevizleri ikiye bölerek her bir yarım cevizi çikolatalı kremanın üzerine dik olarak yerleştiriyoruz. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine margarini ve 150 gram sütsüz çikolatayı alarak sıcak su dolu küçük bir tencerenin içerisine bu çikolatalı kabı oturtarak benmari usulü çikolatalar eriyene kadar karıştırarak eritiyoruz.



Hazırladığımız tatlıların üst kısımlarından tutarak alt kısımlarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıyoruz. Tüm bisküvileri bu şekilde hazırladıktan sonra hazırladığınız bu kolay tatlı tarifini sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz..



Kolay Tatlı Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder