Sadabat Tatlısı Tarifi – Sadabat Tatlısı Nasıl Yapılır? – Sadabat Tatlısı Yapılışı
Bir tencerenin içerisine 1,5 su bardağı su ile 3 çorba kaşığı margarini alarak margarin suda eriyene kadar kaynatıyoruz. Margarin eridiğinde bir tutam şeker ve bir tutam tuz ile birlikte unu da ilave edip un hamurlaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karıştırdığımız hamur koyu bir kıvam aldığında ateşten alarak ılımaya bırakıyoruz.
–
Hamurumuz ılırken biz de bu arada şerbetimizi hazırlayabiliriz. Bu pratik tatlımızın şerbetini hazırlamak için öncelikle bir tencerenin içerisinde 2,5 su bardağı su ve şekeri kaynatıyoruz. Şerbet kaynamaya başlamadan önce limonları da ilave ederek şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
–
Hamurumuz ılıdığında üzerine yumurtaları ilave ederek özlü bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopartıp avucumuzun içi ile yuvarlayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
–
Kızarttığımız lokmaları sıcak bir şeklide soğuyan şerbetimizin içerisine atıyoruz. Şerbetini emen lokmalarımızı Servis tabağına alarak isteğe göre fındık veya ceviz ile birlikte servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
-
Sadabat Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder