3 Eylül 2014 Çarşamba

Çikolata Soslu Meyveli Beze

Çikolata Soslu Meyveli Beze Nasıl Yapılır? – Çikolata Soslu Meyveli Beze Tarifi



Bir kabın içerisinde yumurta aklarına bir fiske tuz ilave ederek katılaşana kadar çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederken pudra şekerini ve unu ekleyerek yaklaşık 2 dakika kadar çırpıyoruz. Daha sonra fırın kabının içerisine yağlı kağıdı serip üzerine 30 santim çapında bir daire çiziyoruz. Yumurta akını dairenin iç kısmına boşaltıp yaydırarak 130 derece ısıtılmış fırında üzeri kuruyana kadar pişiriyoruz.

-

Piştikten sonra fırın kapağını açıp hazırladığımız bezeyi 10 dakika kadar fırının içerisinde bekletiyoruz. Daha sonra fırından alarak soğutuyoruz. Beze soğurken biz de bir yandan çikolata sosunu hazırlayabiliriz. Tencereye kremayı, margarini ve rendelenmiş çikolatayı ekleyerek, çikolatalar eriyene kadar ağır ateşte pişiriyoruz. Daha sonra soğuyan bezenin üzerine meyveleri dilimleyerek, hazırladığımız çikolata sosunu üzerine gezdirip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..



Çikolata Soslu Meyveli Beze

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder