5 Ekim 2014 Pazar

Elmalı Muhallebili Tatlı

Elmalı Muhallebili Tatlı Nasıl Yapılır? – Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi – Elmalı Muhallebili Tatlı Yapılışı



Öncelikle elmaların kabuklarını soyup temizledikten sonra rende yardımıyla elmaları rendeleyip bir tencere içerisine alıyoruz. Ceviz ve esmerşekeri de ekledikten sonra kısık ateşte arada bir karıştırarak, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz karışımı orta büyüklükteki cam tepsiye yaydırıp, üzerine dilimlenmiş muzu diziyoruz.



Muhallebi için; bir tencere içerisinde un, süt, vanilya ve esmerşekeri muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ateşten almaya yakın margarini ekleyerek birkaç kez karıştırdıktan sonra ateşten alıp elmalı karışımın üzerine gezdiriyoruz.



Hazırladığımız elmalı tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

-



Elmalı Muhallebili Tatlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder