4 Ekim 2014 Cumartesi

Saray Helvası

Saray Helvası Nasıl Yapılır? – Saray Helvası Tarifi – Saray Helvası Yapılışı



Bir kabın içerisine sütü, yumurta sarılarını ve tozşekerini alıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra portakal kabuklarını ekleyerek bir kenara alıyoruz. Bir tencerenin içerisinde yağı eritip, fıstığı tencerenin içerisinde 1-2 dakika kadar kavuruyoruz. Unu ilave ederek içerisindeki fıstık pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.



Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra sütlü karışımı üzerine ilave ederek orta ateşte un sütü çekinceye kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz un kaşığa yapışmayacak hale geldiğinde ateşten alıp, servis tabağında antep fıstığı ile süsleyerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..


-



Saray Helvası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder