Elmalı Ştrudel Tarifi – Elmalı Ştrudel Nasıl Yapılır? – Elmalı Ştrudel Yapılışı
Yarım kilo elmamızın kabuklarını soyarak rendeliyoruz. Bir kabın içerisine alarak üzerine tarçın, şeker, üzüm ve fındığı ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız ştrudel tatlısının içini yufkamızın içerisine döküp iyice yayıyoruz.
–
Hazırladığımız yufkayı rulo şeklinde sarıp önceden yağladığımız fırın tepsisine koyuyoruz. Yufkanın üzerini margarin ile yağladıktan sonra 150 dereceli fırında yaklaşık yarım saat kadar kızartıyoruz.
–
Kızaran tatlımızın üzerine yeteri kadar pudra şekeri döktükten sonra servis tabaklarına alarak afiyetle tüketebilirsiniz..
Elmalı Ştrudel Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder