10 Mart 2015 Salı

Kayısılı Tirit Tatlısı Tarifi

Kayısılı Tirit Tatlısı Tarifi – Kayısılı Tirit Tatlısı Nasıl Yapılır? – Kayısılı Tirit Tatlısı Yapılışı



 

Tatlımızı hazırlamadan önce kayısıları bir gün önceden suya koyarak şişmemelerini sağlıyoruz. Daha sonra kayısıları yıkayarak suyunu süzüp bir kenara alıyoruz. Bir tencerenin içerisine iki su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı suyu alarak kaynayana kadar pişiyoruz.



Şerbetimiz kaynadığında içerisine kayısıları atıp kayısılar yumuşayana kadar pişirme işlemine devam ediyoruz. Yumuşamasına yakın limon suyunu da ilave ederek kayısıları ateşten alıyoruz.



Kayısılar pişerken sizde bu arada ekmek dilimlerini fırında pembeleşinceye kadar kızartabilirsiniz. Fırında kuruttuğumuz ekmek dilimlerinin üzerine kayısıları paylaştırıp üzerine şerbeti gezdiriyoruz.



1 paket krem şantiyi bir bardak süt ile hazırladıktan sonra krema sıkacağına doldurup ekmeklerine üzerine krem şantiyi sıkıp üzerine fındık serperek hazırladığınız bu pratik tatlı tarifini servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..



Kayısılı Tirit Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder