6 Mart 2015 Cuma

Kolay Gül Kadayıf Tatlısı Tarifi

Gül Kadayıf Tarifi – Gül Kadayıf Nasıl Yapılır? – Gül Kadayıf Yapılışı



Sitemizde bulunan kolay ve pratik tatlı tarifleri ile artık daha lezzetli tarifler hazırlayabileceksiniz. Tatlımızı hazırlamak için öncelikle şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Şerbeti için su ve şekeri bir tencerenin içerisinde kaynayana kadar pişirip kaynamaya başlamadan önce içerisine limon suyunu da ilave ederek bir kaç taşım kaynadıktan sonra ateşten alarak soğumaya bırakıyoruz.


Daha sonra sütü, unu ve yumurtası sarısını geniş bir kabın içerisine alarak özlü bir hamur yoğuruyoruz. Yaklaşık bir saat kadar hamurumuzu dinlendirdikten sonra nişasta ile hamurumuzu açıyoruz.



Hamurumuz dinlenirken biz de bu arada kremasını hazırlayabiliriz. Kreması için; şeker, süt ve haşlanmış pirinci bir tencerenin içerisinde alarak koyu bir kıvam alıncaya kadar haşlıyoruz. Ateşten alıp üzerine vanilyayı da ekleyerek blendır yardımı ile bu karışımı karıştırıyoruz.



Bir tepsinin içerisinde kadayıfları didik didik edip ayırıyoruz. Küçük bir kabın içerisinde margarini eriterek kadayıfların üzerine döküyoruz ve iyice harmanlayarak margarinin kadayıfa iyice yediriyoruz.



Dövülmüş fındık ve cevizi 250 gram şeker ile karıştırıp bir kabın içerisine alıyoruz. Hamurumuzu düz bir zemin üzerine serip kremayı hamurun üzerine döküyoruz. Kremanın üzerine de fındıklı ve cevizli karışımı kremanın üzerine serpiyoruz. (isteğe göre fıstık da serpebilirsiniz)



Bu şekilde hazırladığımız hamurumuzu rulo şeklinde sardıktan sonra dilimler halinde kesip tatlımızı pişireceğimiz fırın tepsisine yatık olarak diziyoruz. Üzerlerine de küçük birer parça margarin koyup fırında kızartıyoruz. Kızaran tatlılarımızı fırından alıp üzerine soğuk şerbetimizi döktükten sonra afiyetle tüketebilirsiniz..



Kolay Gül Kadayıf Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder