11 Mart 2015 Çarşamba

Kolay Yufka Tatlısı Tarifi

Yufka Tatlısı Tarifi – Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır? – Yufka Tatlısı Yapılışı



 

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayarak soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti için; bir tencerenin içerisine 3 su bardağı suyu ve 3 su bardağı şekeri alarak pişiriyoruz. Kaynama derecesine geldiğinde limon suyunu da ilave ederek bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alarak şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.



Daha sonra yufkaları ikiye kesip, yarım daire şeklinde kalan parçaları da üç parmak eninde şeritler halinde keserek hazırlıyoruz. Her şeridin uç kısmına dövülmüş fındık ve tarçın koyup rulo şeklinde sarıyoruz.



Bir kabın içerisinde yumurtaları çırpıp üzerine sütü de ilave ederek çırpma işlemine devam ediyoruz. Yukarıdaki gibi hazırladığımız tatlı yufkalarımızı yumurtalı karışımın içerisine bulayarak bir tavada sıvı yağ ile arkalı önlü kızartıyoruz.



Kızarttığımız yufkaları önceden hazırlayıp soğumaya bıraktığımız şerbetlerin içerisine atıyoruz. Şerbetini emen tatlıları servis tabağına alıp üzerine hindistan cevizi serperek afiletle tüketebilirsiniz…



Kolay Yufka Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder