7 Mart 2015 Cumartesi

Pratik Künefe Tatlısı Tarifi

Künefe Tarifi – Künefe Nasıl Yapılır? – Künefe Yapılışı



Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayarak soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti için; 2,5 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerenin içerisine alarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başlamadan önce üzerine limon suyunu ilave ederek bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alıyoruz.



Geniş bir kabın içerisine margarini ve tel kadayıfları alarak margarin eriyene kadar iyice yoğuruyoruz. Bu şekilde hazırladığımız kadayıfları tatlımızı pişireceğimiz fırın tepsisinin altına boşaltarak elimizle bastırarak iyice sıkıştırıyoruz.



Önceden ısıttığımız orta dereceli fırında kadayıfların altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen künefeleri fırından çıkarttıktan 5 dakika sonra şerbeti üzerine gezdirip üzerini bir tepsi ile kapatıyoruz. Künefe şerbeti çektiğinde dilimleyerek ve üzerine antep fıstığı da serperek afiyetle tüketebilirsiniz..



Pratik Künefe Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder