Künefe Tarifi – Künefe Nasıl Yapılır? – Künefe Yapılışı
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayarak soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti için; 2,5 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerenin içerisine alarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başlamadan önce üzerine limon suyunu ilave ederek bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alıyoruz.
–
Geniş bir kabın içerisine margarini ve tel kadayıfları alarak margarin eriyene kadar iyice yoğuruyoruz. Bu şekilde hazırladığımız kadayıfları tatlımızı pişireceğimiz fırın tepsisinin altına boşaltarak elimizle bastırarak iyice sıkıştırıyoruz.
–
Önceden ısıttığımız orta dereceli fırında kadayıfların altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen künefeleri fırından çıkarttıktan 5 dakika sonra şerbeti üzerine gezdirip üzerini bir tepsi ile kapatıyoruz. Künefe şerbeti çektiğinde dilimleyerek ve üzerine antep fıstığı da serperek afiyetle tüketebilirsiniz..
Pratik Künefe Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder