8 Mart 2015 Pazar

Sabire Tatlısı

Sabire Tatlısı Tarifi – Sabire Tatlısı Nasıl Yapılır? – Sabire Tatlısı Yapılışı



 

Öncelikle yumurtaların sarısını ayırıyoruz. Mikser yardımı ile yumurtaların sarılarını çırpıyoruz. Kalan yumurta aklarını da ayrı bir kabın içerisinde mikser yardımı ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız yumurta sarılarını ve aklarını bir kabın içerisine alarak karıştırıyoruz. Üzerine pirinç ununu ve normal unu ilave ederek çırpma teli yardımı ile iyice karıştırıyoruz.



1 kaşık tereyağını erittikten sonra tatlımızı pişireceğimiz tepsinin dibine tereyağını döküp yağın soğumasını bekliyoruz. Yağ soğuduktan sonra hazırladığımız unlu karışımı tepsiye boşaltıp önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında hamurumuzun altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.



Tatlımız fırında pişerken biz de bu arada tatlımızın şerbetini hazırlayabiliriz. 4 su bardağı şeker ve üç su bardağı suyu bir tencerenin içerisinde kaynayana kadar pişirerek şerbetimizi hazırlıyoruz.



Pişen tatlı hamurumuzu fırından çıkartıp başka bir tepsi üzerine ters çevirerek çıkartalım. İstediğimiz şekilde dilimleyerek sıcak haldeki şerbeti tatlımızın üzerine yavaş yavaş döküyoruz. Tatlılarımız şerbetini emdiğinde servis tabağına alarak üzerine ceviz veya fındık serperek afiyetle tüketebilirsiniz..



Sabire Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder