Krem Muz Tarifi – Krem Muz Nasıl Yapılır? – Krem Muz Yapılışı
Yarım kilo sütten bir su bardağını bir tencereye döküp, üzerine bir yumurtayı ve unu ilave ederek çırpma teli ile topaksız bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine şekeri ve kalan sütün tamamını ilave ederek ağır ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
–
Pişirdiğimiz pudingin koyulaşmasına yakın bir zamanda üzerine limon kabuğu ve limon suyunu da üzerine ilave ederek ateşten alıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız pudingimizi soğumaya bırakıyoruz. Puding soğuduğunda margarini, vanilyayı ve 2 tane muzu dilimleyerek pudingimize ilave ediyoruz.
–
Margarin ve muzun pudingle özdeşleşmesi için mikser yardımı ile çırpıyoruz. Pürüzsüz bir kıvam aldığında puding tatlımızı servis yapacağımız kaselere muz yerleştirip pudingi yarıya kadar döküyoruz.
–
Üzeri için bir paket krem şantiyi ve bir su bardağı sütü koyulaşana kadar çırpıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız malzemeyi buzdolabında yaklaşık beş dakika kadar soğuttuktan sonra krema sıkacağına doldurup, pudinglerin üzerine sıkıyoruz.
–
Bu şekilde hazırladığımız pudingli tatlı tarifimizin üzerini muz ile süsledikten sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar beklettikten sonra sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.
Krem Muz Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder