23 Şubat 2015 Pazartesi

Greyfurtta Tavuk Göğsü Tarifi

Greyfurtta Tavuk Göğsü Tarifi – Greyfurtta Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? – Greyfurtta Tavuk Göğsü Yapılışı



 
Değişik tatlı tarifleri hazırlamak istiyorsanız ve tavuk göğsü tatlısını da seviyorsanız bu tatlı tamda size göre.. Tatlımızı hazırlamak için öncelikle rendenin ince kısmı ile greyfurtların dış kısmını rendeliyoruz.



Bu şekilde hazırladığımız greyfurtları bir tencerenin içerisinde yaklaşık onbeş dakika kadar haşladıktan sonra içini boşaltarak tekrar kaynar suda haşlama işlemine devam ediyoruz. Bu işlemi bir gün boyunca tekrarlayarak greyfurtların tatlanmasını sağlıyoruz. Hazırladığımız greyfurtları şerbetin içerisine bırakıp sık sık karıştırarak pişiriyoruz.


Tavuk göğsü yapılışı; bir litre sütün içerisine pirinç ununu ve unu ekliyoruz. Tüm malzemeyi topaksız bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımın pişmesine yakın üzerine dövülmüş mezeki sakızını, şekeri hindistan cevizini ve vanilyayı da ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.



Hazırladığımız karışım muhallebi kıvamını aldığında ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduğunda üzerine margarini ekleyerek mikser yardımı ile çırpıyoruz. Daha sonra yukarıda anlattığımız şekilde hazırladığımız greyfurtların içerisini bu karışım ile doldurup üzerini antep fıstığı ile süsledikten sonra servise sunabilirsiniz.



Afiyet olsun..



Greyfurtta Tavuk Göğsü Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder