Şambali Tatlısı Tarifi – Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır? – Şambali Tatlısı Yapılışı
Kolay ve pratik tatlı tarifleri hazırlamak istiyorsanız Şambali Tatlısı tam da size göre.. Tatlımızı hazırlamak için öncelikle büyük bir kabın içerisine yoğurdu, şekeri, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek özlü bir hamur yoğuruyoruz. Orta büyüklükte bir tepsinin tabanına biraz yağ döküp şeker serpiştirdikten sonra hamuru tepsiye boşaltıp hamuru düzlüyoruz.
–
Kabuklarını soyduğumuz bademleri tatlımızın üzerine belli aralıklarla dizip, orta ateşli bir fırında şambali tatlısının üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımız pişerken biz de şerbetini hazırlayabiliriz. Şerbeti için: bir tencerenin içerisine 3 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı suyu alarak bir taşım kaynatıyoruz. Şerbet kıvama geldiğinde limon suyunu da sıkarak ateşten alıyoruz.
–
Tatlımızı fırından çıkartır çıkartmaz sıcak şerbeti üzerine gezdirip, tepsinin üzeri kapalı şekilde 10-12 saat kadar beklettikten sonra dikdörtgen dilimler halinde keserek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
-
Şambali Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder