Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi – Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? – Tel Kadayıf Tatlısı Yapılışı
Bir tavanın içerisine 250 gram margarini alıp eritiyoruz. Kadayıfları bir tepsinin içerisine alarak erittiğimiz margarini kadayıfların üzerine gezdirip elimizle kadayıflara yediriyoruz. Kadayıflar iyice harmanlandığında yarısını tepsinin altına elimizle bastırarak yerleştiriyoruz. Üzerine cevizleri serpiştirerek kadayıfın kalan kısmını da cevizlerin üzerine serpiyoruz ve elimizle yine düzlüyoruz.
–
180 dereceli fırında kadayıfların altı ve üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pembeleştiğinde üzerine isteğe göre süt veya su gezdiriyoruz. Tel kadayıflar pişerken biz şerbetini hazırlayabiliriz. Şerbeti için; 3 su bardağı şeker ve suyu bir tencerenin içerisinde bir taşım kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca limonu şerbetin üzerine sıkıp ateşten alarak soğumaya bırakıyoruz.
–
Pişen sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirip üzerine fıstık veya ceviz serperek servise sunabilirsiniz Afiyet olsun..
-
Tel Kadayıf Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder