9 Şubat 2015 Pazartesi

Hurma Tatlısı Tarifi

Hurma Tatlısı Tarifi – Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır? – Hurma Tatlısı Yapılışı



 

Hurma tatlımızı hazırlamak için öncelikle bir tencerenin içerisine 1 çorba kaşığı tereyağını, 125 gram margarini alarak eritiyoruz. Üzerine unu, limon suyunu, 1 fincan suyu ve karbonatı da ilave ederek tahta kaşık yardımı ile karıştırıyoruz. Karıştırdığımız malzemeler kulak memesi kıvamına geldiğinde tahta kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucumuz içi ile yassı bir şekil veriyoruz ve tüm hamuru bu şekilde hazırlıyoruz.



Tatlıları pişireceğimiz fırın tepsisini yağladıktan sonra yassı hale getirdiğimiz hamurları yan yana dizip orta dereceli fırında tatlılar sarı renk alana dek pişiriyoruz. (yaklaşık 50 dakika kadar)



Tatlılarımız pişerken biz de bu arada şerbeti hazırlayabiliriz. Şerbet için ayırdığımız malzemelerden suyu ve şekeri bir tencerenin içerisine alıp kaynatıyoruz. Kaynadıktan bir kaç dakika sonra üzerine limon suyunu döküp ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız ve soğuk olan şerbetimizi fırından çıkan sıcak tatlımızın üzerine gezdirdikten sonra tatlılar şerbetini emdiğinde servis tabağına alıp afiyetle tüketebilirsiniz.



Hurma Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder