25 Şubat 2015 Çarşamba

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi – Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? – Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı



 
Pratik irmik tatlısı hazırlamak için öncelikle tatlımızın karamelini hazırlıyoruz. Karameli için küçük bir tencerenin içerisine bir çorba kaşığı su ve 4 çorba kaşığı şekeri ilave ederek köpürünceye kadar ateşte kaynatıyoruz. Köpürmeye başladığında limon suyunu üzerine ilave ediyoruz. Karışımın rengi koyulaşınca ateşten alıp servis yapacağımız kaselere paylaştırıyoruz.



Bir kilo sütü bir tencerenin içerisine alıyoruz. Bir çay bardağı toz şekeri ile yumurtayı çırpıp tenceredeki sütün içerisine ilave edip kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Karışım ısınmaya başladığında irmiği üzerine ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.



Muhallebi kıvamını aldığında ateşten alarak sıcak bir şekilde karamelli kaselerin üzerine paylaştırıyoruz. Kaselerdeki tatlılar ılıdığında buzdolabına alarak soğuttuktan sonra servis yapacağımız tabağa ters çevirip üzerini ceviz veya hindistan cevizi ile süsledikten sonra hazırladığınız bu kolay ve basit tatlı tarifini afiyetle tüketebilirsiniz.



Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder