Saray Lokması Tarifi – Saray Lokması Nasıl Yapılır? – Saray Lokması Yapılışı
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Şerbeti için bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri koyup iyice kaynatıyoruz. Kaynamaya başladığında içerisine limon suyunu ilave ederek şerbetimizi ateşten alarak soğumaya bırakıyoruz.
–
Bir su bardağı ılık suyun içerisine iki kesme şekeri atarak eritiyoruz. İçerisine bir çorba kaşığı kuru mayayı da ilave ederek karıştırıyoruz ve oda sıcaklığında mayanın kabarmasını sağlıyoruz.
–
Unun ortasını havuz gibi açıp kabaran mayamızı unun ortasına döküyoruz. Yumurtayı ve 1 fiske tuzu da ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda sıcaklığında kabarmasını bekliyoruz.
–
Hamurumuzun mayalanmasına yakın bir su bardağı sıvı yağı derin bir tavanın içerisine döküp kızdırıyoruz. Hamur kabardığında elimizi ıslatarak hamuru avucumuzun içerisine alıp sıkarak baş parmağımız ile işaret parmağımız arasından çıkan hamuru kaşık yardımı ile kopartıp (ceviz büyüklüğünde) kızdırdığımız yağda kızartıyoruz.
–
Kızaran lokmaları kevgir yardımı ile yağdan alıp önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbetimizin içerisine atıyoruz. Bu işlemi diğer hamurlar içinde tekrarladıktan sonra şerbetini emen lokmalarımızı servis tabağına alıp buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz..
Saray Lokması
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder