8 Şubat 2015 Pazar

Pratik Gül Kadayıf Tatlısı

Pratik Gül Kadayıf Tarifi – Pratik Gül Kadayıf Nasıl Yapılır? – Pratik Gül Kadayıf Yapılışı



Bir tavanın içerisinde 200 gram margarini alarak eritiyoruz. Yufkalardan birini sert bir zemin üzerine serip erittiğimiz margarinden kaşık yardımı ile yufkanın üzerinde gezdiriyoruz. Fırça ile yağ yufkanın her yerine yedirip, tel kadayıfın yarısını yağladığımız yufkanın üzerine yayıyoruz.



Üzerine tarçın ve cevizin yarısını da serptikten sonra yufkayı sıkı bir şekilde rulo haline getirip, bıçak yardımı ile 2 parmak eninde keserek yufkamızdan yuvarlak parçalar elde ediyoruz. Diğer yufkamızı da aynı şekilde hazırladıktan sonra önceden yağladığımız fırın tepsisine yufkaları yatık olarak dizip altları ve üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.



Kadayıf sarmaları fırında kızarırken biz de bu arada hazırladığımız bu kolay tatlı tarifimizin şerbetini hazırlayabiliriz. Şerbeti için; bir tencerenin içerisine limonu, suyu ve şekeri alarak bir taşım kaynatıyoruz. Şerbet kıvamını aldığında ateşten alarak soğumaya bırakıyoruz.



Kadayıf sarmalarının altları ve üstleri kızardığında fırından alarak soğumaya bırakıyoruz. Sarmalar ve şerbet ılıdığında şerbeti sarmaların üzerine döküyoruz. Kadayıf sarmaları şerbetini emdiğinde servis tabağına alarak üzerine fındık veya antep fıstığı dökerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..



Pratik Gül Kadayıf Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder