Yassı Kadayıf Tarifi – Yassı Kadayıf Nasıl Yapılır? – Yassı Kadayıf Yapılışı
Pratik Kadayıf Tarifimizi hazırlamak için öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Şerbeti için bir tencerenin içerisine 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu alarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başladığına üzerine yarım limon suyunu da sıkıp bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
–
Şerbet soğurken biz de kadayıfları hazırlayabiliriz. Öncelikle bir kabın içerisine 3 yumurtayı kırıp yumurtaları iyice çırpıyoruz. Kadayıfların kenarlarını yaklaşık olarak 1 santim civarında kesip, yumurtaya buluyoruz.
–
3 su bardağı sıvı yağını bir tavanın içerisine alıp iyice kızdırdıktan sonra yumurtaya buladığımız yassı kadayıfları yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız kadayıfları içi su dolu bir tencerenin içerisine bırakıp yaklaşık olarak bir kaç dakika suyun içerisinde bırakıyoruz. (bu şekilde kadayıfların yağını bırakmasını sağlıyoruz)
–
Yağını süzdüğümüz kadayıfları bir tepsiye dizip önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbetimizi kadayıfların üzerinde gezdiriyoruz. Tepsinin üzerini bir kapakla örtükten sonra ocakta yaklaşık 15 dakika daha pişirip üzerini ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyerek afiyetle tüketebilirsiniz..
Kolay Yassı Kadayıf Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder