Pratik Kalbura Bastı Tarifi – Pratik Kalbura Bastı Nasıl Yapılır? – Pratik Kalbura Bastı Yapılışı
Basit ve kolay bir kalbura bastı tatlısı hazırlamak için öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayarak soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti için; su ve şekeri bir tencerenin içerisinde pişirip kaynayınca üzerine limon suyunu ilave ederek bir kaç kez karıştırdıktan sonra ateşten alarak soğumaya bırakıyoruz.
–
Şerbetimiz soğurken biz de kalbura bastı tatlılarımızı hazırlayabiliriz. Öncelikle unun ortasını açıp, bir bardak yağı, karbonatı ve maden suyunu ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurumuzdan ceviz iriliğinde bezeler kopartıp avucumuzun içerisi ile yuvarlayarak rende (kalbur da kullanabilirsiniz) üzerinde yassıltıyoruz.
–
Bu şekilde yassılttığımız pratik tatlımızın içerisine biraz ceviz koyup, rolu şeklinde sarıyoruz. Tüm bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra tatlımızı pişireceğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıttığımız fırında kalbura bastı tatlılarının üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
–
Pratik kalbura bastı tarifimiz pişer pişmez fırından alarak üzerine önceden soğuttuğumuz şerbetimizi döküyoruz. Tatlılar şerbetini emdiğinde üzerine hindistan cevizi serperek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
Pratik Kalbura Bastı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder