Sevgililer Günü Tatlıları Tarifi – Sevgililer Günü Tatlıları Nasıl Yapılır? – Sevgililer Günü Tatlıları Yapılışı
Sevgililer gününde sevdiğinize güzel bir tarif hazırlayarak kalbine giden yolda bir adım daha atmaya ne dersiniz?;) Öncelikle ısıya dayanıklı bir kabın içerisine bitter çikolataları alarak küçük bir tencerenin içerisine koyduğumuz suyun içerisine oturtup bitter çikolataları benmari usulü eritiyoruz. Erittiğimiz bittir çikolataları bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
–
Büyük bir kabın içerisine yumurtaları kırarak çırpma teli yardımı ile iyice karıştırıyoruz. İçerisine kahverengi şekeri ve şekeri de ilave ederek çırpma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra içerisine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
–
Ayrı bir kabın içerisine tuzu, kabartma tozunu ve unu alarak iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu unlu karışımı yumurtalı karışımın içerisine yavaş yavaş ilave ederek özlü bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
–
Bu şekilde hazırladığımız hamurumuzu önceden yağladığımız kare borcamımızın içerisine döküp önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Kekimizin pişip pişmediğine bir bıçak yardımı ile bakabilirsiniz. (keke bıçağı batırın temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir)
–
Pişen kekinizi soğuttuktan sonra kare dilimler halinde kesip kalp şeklinde kestiğiniz bir kağıdı üzerine oturtarak üzerine pudra şekeri serperek kalp şeklini oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun..
Sevgililer Günü Tatlıları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder