Kahveli Romlu Pasta Tarifi – Kahveli Romlu Pasta Nasıl Yapılır? – Kahveli Romlu Pasta Yapılışı
Sevdiklerinize kolay ve pratik pasta tarifleri hazırlamak ister misiniz? Paylaşacağımız pasta tarifi hem çok leziz hemde yapımı çok kolay.. Öncelikle ön hazırlık olarak fırını 180 dereceye alıyoruz. 2 adet 20 santim çapında kalıbımızı yağlıyoruz ve bir yağlı kağıt ile altını kaplıyoruz.
–
Bir kabın içerisine su koyarak kaynayana kadar ısıtıyoruz. Su kaynamaya başladığında suyu döküp kabın içerisini bir bezle kuruladıktan sonra sıcak haldeki kabın içerisine şekeri ve yumurtaları alarak mikser yardımı ile yaklaşık 5 dakika kadar karıştırıyoruz. (Koyu bir kıvam alınca karıştırma işlemine son verebilirsiniz)
–
Isıya dayanıklı ayrı bir kabın içerisine çikolatayı alıp, içi sıcak su dolu küçük bir tencerenin içerisine çikolatalı kabı oturtarak benmari usulü çikolatayı eritiyoruz. Çikolatalar eridiğinde kahveyi de üzerine ekleyerek bir kaç kez karıştırdıktan sonra ateşten alıyoruz.
–
Metal bir kaşık yardımı ile kabartma tozu ilave edilmiş un, yarısını erimiş çikolata doldurarak karışım pürüzsüz ve yumuşak bir kıvama ulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Önceden hazırladığımız kalıplara hamuru kaşık yardımı ile dökerek yine önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz.
–
Pişirdiğimiz kekleri fırından aldıktan sonra 10 dakika kadar beklettikten sonra kalıptan çıkartıyoruz. Sıcak suyu, şekeri ve romu iyice karıştırıp, hazırladığımız bu karışımı fırca yardımı ile ılıyan keklerimizin üzerine sürüyoruz.
–
Kekimizi süslemek için ise; pişirdiğimiz keklerden birini alıyoruz. Çırpılmış kremanın üçte birini kekin üzerine döküp yayıyoruz. Diğer keki de bu kekin üzerine yerleştirip geri kalan kremayı bu kekin üzerine döktükten sonra kenarlarını ve üzerini krema ile kaplıyoruz. Üzerine ceviz, çikolata ve pudra şekeri serptikten sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
Kahveli Romlu Pasta Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder