14 Şubat 2015 Cumartesi

Turan Tatlısı Tarifi

Turan Tatlısı Tarifi – Turan Tatlısı Nasıl Yapılır? – Turan Tatlısı Yapılışı



 

Bir kabın içerisine kabuklarını soyduğumuz ve rendelediğimiz elmaları, cevizi, tarçını alarak iyice karıştırıyoruz. Ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak hazırladığımız cevizli içten koyuyoruz. Kenarlarını elimizle büzerek ağzını bohça gibi kapatıyoruz.



Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra bir tavada yağı kızdırıp, hazırladığımız hamurları arkalı önlü kızartıyoruz. Başka bir tencerenin içerisine 2 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı suyu alarak bir taşım kaynatıyoruz.



Şerbet kıvamına gelince üzerine limonları sıkıp ateşten alıyoruz. Hazırladığımız şerbeti soğuduğunda tatlıların üzerine döküyoruz. Tatlılar şerbeti emdiğinde servise sunarak afiyetle tüketebilirsiniz..



Turan Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder