16 Şubat 2015 Pazartesi

Hindistan Cevizli Çikolata Dilimleri Tarifi

Hindistan Cevizli Çikolata Dilimleri Tarifi – Hindistan Cevizli Çikolata Dilimleri Nasıl Yapılır? – Hindistan Cevizli Çikolata Dilimleri Yapılışı



 


 


Pratik ve kolay tatlı tarifimizi hazırlamadan önce fırınımızı 180 dereceye alıp ısıtıyoruz. Eritilmiş margarin ile fırın tepsisini iyice yağlayarak üzerine yağlı kağıt seriyoruz. Yaptığımız bu ön hazırlıktan sonra bir tencerenin içerisine kakaoyu, unu şekeri ve hindistan cevizini alarak ortasını havuz şeklinde açıyoruz.



Hazırladığımız bu karışımın orta kısmına vanilyayı, yumurtayı ve margarini alıp, bir tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Tüm malzeme iyice karıştığında fırın tepsisine alıp üzerini düzlüyoruz. Bu şekilde hazırladığımız kekimizi önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz.



Kekimiz soğurken bizde bir yandan tatlımızı süslemek için diğer malzemeleri hazırlayabiliriz.

-Küçük bir tencerenin içerisine reçeli ve limon suyunu alıp üzeri kabarcıklanmaya başlayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kabarcıklar çıkmaya başladığında ateşten alarak pişirdiğimiz hamurun üzerine yayıyoruz. Bu karışımı hamurun üzerine döktükten sonra yaklaşık olarak 20 dakika kadar katılaşmasını bekleyeceğiz.



Daha sonra bir tencerenin içerisinde margarini eritip kremayı ve çikolatayı da ilave ettikten sonra ateşten alıyoruz. Çikolata eriyene kadar iyice karıştırıyoruz. Reçelin üzerine çikolatalı karışımı sürüp, hazırladığımız bu güzel tatlı tarifini küçük karelere böldükten sonra isteğe göre üzerlerine çikolata rendeleyerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..



Hindistan Cevizli Çikolata Dilimleri Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder