15 Şubat 2015 Pazar

Pratik Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf Tarifi – Yassı Kadayıf Nasıl Yapılır? – Yassı Kadayıf Yapılışı



 

Orta boy bir kabın içerisine yumurtaları kırarak iyice çırpıyoruz. Yassı kadayıfların kenarlarını 1 santim keserek ayırıyoruz. Büyük bir tavanın içerisine yağ alarak iyice kızdırıyoruz. Yassı kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.



Büyük bir tencerenin içerisine su doldurarak kızarttığımız kadayıfları tencerenin içerisine bırakarak 1-2 dakika suyun içerisinde bekletip kadayıfların yağının süzülmesini sağlıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız kadayıfları tepsiye diziyoruz.



Şerbeti için; 3 su bardağı şeker ve suyu bir tencerenin içerisine alarak bir taşım kaynatıyoruz. Kaynamaya başladığında üzerine limonu sıkıp ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimizi soğuk olarak kadayıfların üzerine gezdirip kapağını kapatarak yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz. Servis tabağına alarak üzerlerine hindistan cevizi veya ceviz ile süsledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.



Pratik Yassı Kadayıf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder