21 Eylül 2014 Pazar

Ayvalı Turta

Ayvalı Turta Nasıl Yapılır? – Ayvalı Turta Tarifi – Ayvalı Turta Yapılışı



Bir kabın içerisine unu, tuzu, tereyağını, 1 kahve fincanı suyu ve toz şekerini alarak iyice yoğuruyoruz. Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra yaklaşık 15 dakika dinlendiriyoruz. Tart kalıbımızın kenarlarını da yağlayarak içerisine hamurumuzu yayıyoruz. Hamurun kabarmaması için birkaç yerinden çatalla delip önceden ısıttığımız fırında hamur renk alıncaya kadar pişiriyoruz.



Hamurumuz pişerken biz de kremasını hazırlayabiliriz. Bir tencerenin içerisine vanilyayı, tozşekerini, yumurtayı ve unu alarak karıştırıyoruz. Yavaş yavaş ılık sütü de ilave ederek, orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpma teli yardımı ile çırpıp pişiriyoruz. Muhallebi kıvamını aldığında ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz



Turtanın üzeri için; ayvaları soyup ince ince dilimleyip ayrı bir tencereye alıyoruz. Üzerine 1 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker ilave ederek kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.



Pişen hamurumuzu fırından alıp üzerine kremasını gezdiriyoruz. Ayvaların da suyunu süzdükten sonra kremanın üzerine dizip, tartımızı tekrar fırına atıyoruz. Ayvalar kızarıncaya kadar pişirip fırından aldıktan sonra dilimleyerek, hazırladığınız bu pratik tatlı tarifini sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..



Ayvalı Turta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder