11 Eylül 2014 Perşembe

Çikolatalı Bisküvi

Çikolatalı Bisküvi Nasıl Yapılır? – Çikolatalı Bisküvi Tarifi – Çikolatalı Bisküvi Yapılışı



Bir kabın içerisine vanilyayı, kakaoyu, yumurta sarılarını, erimiş margarini ve pudra şekerini ilave ederek çırpma teli yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımın içerisine yeterince un ilave ederek hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.



Bu şekilde hazırladığımız hamuru oklava yardımı ile bir santim kalınlığında açıp kalıplarla istediğimiz şekilleri verip, yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. (bir kabın içerisine aldığımız çikolataları, sıcak suyun içerisinde eriyene kadar suyu kaynatıyoruz) Pişirdiğimiz bisküvileri soğuttuktan sonra hazırladığımız çikolataya bulayıp üzerini de krem şanti ile süsleyerek sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..



Çikolatalı Bisküvi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder