Çıtırık Börek Nasıl Yapılır? – Çıtırık Börek Tarifi – Çıtırık Börek Yapılışı
Böreğin içini hazırlamak için öncelikle bir kabın içerisine yoğurdu, yumurtaları, sütü ve erittiğimiz margarini alarak çırpma teli yardımı ile iyice çırpıyoruz. Yufkaların aralarına hazırladığımız bu iç malzemesinden bolca sürerek, yufkaları üst üste sıralayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız çıtırık böreklerini buzdolabında bir gece dinlendirdikten sonra parmak kalınlığında keserek sıvıyağda kızartıp, mutfak havlusu üzerinde biraz beklettikten sonra servise sunabilirsiniz. Çok lezzetli olan çıtırık böreklerini yedikçe iştahınız artacak. Afiyet olsun..
Çıtırık Börek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder