20 Eylül 2014 Cumartesi

Ev Yapımı Kemalpaşa Tatlısı

Ev Yapımı Kemal Paşa Nasıl Yapılır? – Ev Yapımı Kemal Paşa Tarifi – Ev Yapımı Kemal Paşa Yapılışı



Kemal Paşa tatlısını evinizde hazırlayarak sevdiklerinizle güzel tatlar tatmak ister misiniz? İşte bu tatlı tam da size göre.. Evde kemal paşa tatlısı hazırlamak için öncelikle bir kabın içerisine un, peynir, margarin, yumurtaları ve karbonatı ilave ederek iyice yoğuruyoruz.



Yoğurduğumuz hamuru yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hamurdan erik büyüklüğünde parçalar kopartıp önceden yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.



Kemal paşalarımız pişerken biz de bu arada şerbetimizi hazırlayabiliriz. Bir tencerenin içerisine suyu, limon suyunu ve tozşekeri ekleyerek yaklaşık 5 dakika kadar kaynattıktan sonra içerisine kemal paşa tatlılarını atıp, 15 dakika kadar kaynatıyoruz. Kemal paşalar parlak bir hale gelince tencereden çıkartıp servis tabağına alabilirsiniz. Dilerseniz kemal paşa tatlısının yanına kaymak ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.

-



Ev Yapımı Kemalpaşa Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder