10 Eylül 2014 Çarşamba

Paşa Böreği

Paşa Böreği Nasıl Yapılır? – Paşa Böreği Tarifi – Paşa Böreği Yapılışı



Bir kabın içerisine su, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamur kulak memesi kıvamı alıncaya kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Bu şekilde hazırladığımız hamurlardan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp dinlendiriyoruz.



Hamurumuzu dinlendirirken ayrı bir tavanın içerisine kuru soğanları ince ince doğrayıp, margarin ile beraber yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra kıymayı ilave ederek iyice kavuruyoruz. Üzerine biber ve domates salçalarını da ilave ettikten sonar yaklaşık iki dakika daha kavurup, üzerine iki adet domates rendesini ilave ediyoruz. Karabiber, pul biber ve tuzunu da ilave ettikten sonra biraz daha pişirip böreğin içini ateşten alıyoruz.



Hazırladığımız hamurları tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Daha sonra bir tavanın içerisine 1 çorba kaşığı pul biber ile 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip kızdırdıktan sonra hazırladığımız hamurları arkalı önlü olarak tavada kızartıyoruz. Kızarttığımız hamuru servis tabağına alıp, üzerine hazırladığımız içten bolca koyuyoruz, yine üzerine bir hamur koyup tekrar hazırladığımız içten koyuyoruz.



Sarımsakları dövüp yoğurt ile karıştırdıktan sonra hazırladığımız böreğin üzerine gezdirerek afiyetle tüketebilirsiniz..

-



Paşa Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder