29 Eylül 2014 Pazartesi

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? – Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi – Çikolatalı İrmik Tatlısı Yapılışı



Bir tencerenin içerisine irmiği, tozşekeri, kakaoyu ve sütü ekleyerek iyice çırpıyoruz. Karışım birbirine iyice girdikten sonra orta ateşte sürekli koyulaşana kadar pişiriyoruz. Koyulaşmasına yakın vanilyayı ekleyerek birkaç kez daha karıştırdıktan sonra ateşten alıp, ıslattığımız kek kalıbının içerisine döküyoruz.



Tatlımızı kek kalıbında ılıttıktan sonra buzdolabında birkaç saat dondurduktan sonra servis tabağına kalıbı ters çevirip tatlımızı çıkartıyoruz. Üzeri için; beyaz çikolatayı benmari usulü sıcak su içerisinde bir kaba alarak eritiyoruz. Vanilya ve kremayı da eriyen çikolatanın üzerine ekleyerek hazırladığımız kekin üzerine gezdirerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..



Çikolatalı İrmik Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder