24 Eylül 2014 Çarşamba

Patates Püreli Kol Böreği

Patates Püreli Kol Böreği Nasıl Yapılır? – Patates Püreli Kol Böreği Tarifi – Patates Püreli Kol Böreği Yapılışı



Patatesleri kabuklu olarak haşlayıp, rende yardımı ile rendeliyoruz. Rendelediğimiz patatesleri bir kabın içerisine alarak, karabiberi, tuzu, pul biberi, 1/4 paket margarini, Sütü ve peyniri ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Yufkaları ortadan ikiye kesip, her bir yufkanın düz kısmına hazırladığımız patates içinden koyup, sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Hazırladığınız yufkaları ister kol böreği şeklinde, isterseniz de gül böreği şeklinde kendi etrafında çevirerek önceden yağladığınız fırın tepsisinde hazırlıyoruz.



Kalan sütü, yumurtayı ve margarini iyice karıştırıp, böreğin üzerinde gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirip, afiyetle tüketebilirsiniz..

-



Patates Püreli Kol Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder