21 Eylül 2014 Pazar

Sakızlı Kabak Tatlısı

Sakızlı Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? – Sakızlı Kabak Tatlısı Tarifi – Sakızlı Kabak Tatlısı Yapılışı



Balkabağının kabuğunu soyarak arzu ettiğimiz büyüklükte keserek bir tencerenin içerisine alıyoruz. Üzerine şekeri ilave edip, karanfili ve damla sakızını da ekleyerek kabağın suyunu bırakması için biraz bekletiyoruz. (kabak suyunu fazla bırakmamış ise yarım su bardağı su ilave edebilirsiniz)



Daha sonra kabakları kısık ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1,5 saat kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz kabaklar iyice yumuşadığında 2 çay kaşığı damla sakızını kabakların her yerine serpiştirip, yaklaşık 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıp, soğuduktan sonra ceviz ile süsleyerek sakızlı kabak tatlısını servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

-



Sakızlı Kabak Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder