Bademli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır? – Bademli Armut Tatlısı Tarifi – Bademli Armut Tatlısı Yapılışı
Öncelikle armutların saplarını koparmayarak kabuklarını soyup, kabak oymada kullandığımız mutfak malzemesi ile içerisindeki çekirdeklerinden temizliyoruz. Bu şekilde temizlediğimiz armutların üzerine alüminyum folyo ile kaplayıp, önceden ısıttığımız 200 dereceeli fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişiriyoruz.
–
Küçük bir tencerenin içerisine bir su bardağı suyu ve bademleri ekleyerek haşlıyoruz. Bademlerin kabuklarını soyarak mutfak robotundan geçiriyoruz. Çektirdiğimiz bademleri bir tavanın içerisine alıp, 4 çorba kaşığı tereyağı ve şekeri de ilave ederek şeker eriyene kadar kavuruyoruz.
–
Çikolatayı parçalara bölüp, kalan tereyağı ile birlikte bir kabın içerisine alıyoruz. Küçük bir tencerenin içerisinde su kaynatarak içerisinde çikolata bulunan kabı suyun içerisine oturtarak benmari usulü çikolataları ve yağı suyun içerisinde eritiyoruz.
–
Pişmiş armutları fırından alıp ılıttıktan sonra kaşık yardımıyla bademli karışımı armutların oyulmuş kısımlarından doldurup servis tabağına alıyoruz. Tüm armutları bu şekilde hazırladıktan sonra çikolata sosunu armutların üzerine gezdirdikten sonra sosun üzerine de bir miktar bademli karışımdan koyup, servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
-
Bademli Armut Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder