İrmikli Gül Tatlısı Nasıl Yapılır? – İrmikli Gül Tatlısı Tarifi – İrmikli Gül Tatlısı Yapılışı
İrmikli gül tatlısının öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Su ve tozşekerini tencereye alıp iyice kaynatıyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz.
–
Bir kabın içerisine zeytinyağını, irmiği ve yoğurdu alıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamur kulak memesi kıvamına gelince hamuru dört eşit parçaya bölüp, her bir parçayı merdane yardımı ile açıyoruz. Büyük bir bardak yardımı ile açtığımız hamurlardan daireler kesiyoruz. Hamurları birbirinden ayırmadan üst tarafından ve alt tarafından “V” harfi şeklinde kesiyoruz.
–
Önce karşılıklı iki kenarı gonca oluşturacak şekilde katlıyoruz. Yanlarda kalan iki parçayı da goncanın kenarlarına bastırarak tutturuyoruz. Hamurları önceden yağladığımız fırın tepsisine dizip, önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında hamurların üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
–
Pişen irmikli gül tatlılarımızı fırından alıp, soğuk şerbeti üzerine gezdirdikten sonra yaklaşık yarım saat kadar dinlendirip şerbetini çekmesini sağlıyoruz. Tatlıların üzerine birer adet antepfıstığı yerleştirip hazırladığınız bu kolay tatlı tarifini sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.
-
İrmikli Gül Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder