20 Eylül 2014 Cumartesi

Güllaç Dolması

Güllaç Dolması Nasıl Yapılır? – Güllaç Dolması Tarifi – Güllaç Dolması Yapılışı



Öncelikle güllacımızın şerbetini hazırlayarak soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti için; tencerenin içerisine suyu ve tozşekeri alarak bir taşım kaynatıyoruz. Daha sonra ateşten alarak soğumaya bırakıyoruz.



Güllaçları dörde bölüp her birini ılık süt ile ıslatıyoruz. Kalan sütü bir gece oda sıcaklığında bekletip ertesi gün kaynatarak lor haline getirin (sütü kestirme işlemi) daha sonra lor haline karışımı güllaçlara paylaştırıp dolma sarar gibi sarıyoruz. Güllaçları servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız şerbeti gezdirip, nar ve antep fıstığı ile süsledikten sonra hazırladığınız bu sütlü tatlı tarifini afiyetle tüketebilirsiniz..

-



Güllaç Dolması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder