Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır? – Kayısı Tatlısı Tarifi – Kayısı Tatlısı Yapılışı
Bir kabın içerisinde cevizleri ve tozşekerini karıştırıyoruz. Kayısıların içerisine kaşık yardımıyla hazırladığımız karışımdan dolduruyoruz. Tüm kayısıları bu şekilde hazırlayıp, önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz.
–
Üzerine tereyağı parçacıkları serpip, bir çay bardağı suyu üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirip, yanında kaymakla beraber servis yapabilirsiniz. İsterseniz fırın yerine ocakta da kayısıları pişirip, hazırladığınız kayısı tatlısını servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
-
Kayısı Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder