Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır? – Yoğurt Tatlısı Tarifi – Yoğurt Tatlısı Yapılışı
Bir kabın içerisinde tozşekerini ve yumurta sarılarını çırpıyoruz. Limon kabuğu rendesini, yoğurdu, unu, limon suyunu, irmiği, kabartma tozunu ve eritilmiş margarini ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
–
Ayrı bir kabın içerisind yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz ve irmikli karışımın içerisine ekliyoruz. Önceden yağlanmış orta büyüklükte bir tepsiye boşaltıp, önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 10-45 dakika kadar pişiriyoruz.
–
Yoğurt tatlısı fırında pişerken siz de bu arada şerbetini hazırlayabilirsiniz. Şerbeti için; suyu ve tozşekeri bir tencerenin içerisine alıp yaklaşık 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Tatlı sıcak haldeyken şerbeti sıcak olarak tatlının üzerine döküyoruz. (irmiğin şişmesi için sıcak haldeki tatlının üzerine yine sıcak olan şerbetin gezdirilmesi gerekiyor)
–
Şerbeti çektikten sonra üzerine toz antepfıstığını ve hindistan cevizini serperek, dilimleyip servise sunabilirsiniz.
-
Yoğurt Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder