Höşmerim Nasıl Yapılır? – Höşmerim Tarifi – Höşmerim Yapılışı
Bir kabın içerisine yumurtayı karıp un ile birlikte karıştırıyoruz. Elimizle Ovalayarak unu ufalıyoruz. Başka bir tavanın içerisinde yağı kızdırıp, ufaladığımız unu kızgın yağın içerisine döküyoruz. Ateşin en düşük seviyesinde bir saate yakın kavurduktan sonra içerisine cevizi ilave ederek karıştırıyoruz. Daha sonra bir tepsiye döküp üzerini düzeltiyoruz.
–
Bir tencerenin içerisine su ve şekeri alıp şerbetimizi yaklaşık 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynar haldeki şerbeti tatlımızın üzerine döküp, yarım saat kadar dinlendirip hazırladığınız bu pratik tatlı tarifini servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
Höşmerim Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder