17 Eylül 2014 Çarşamba

Yayla Böreği

Yayla Böreği Nasıl Yapılır? – Yayla Böreği Tarifi – Yayla Böreği Yapılışı



Bu nefis tarifi hazırlamak için öncelikle margarini eritiyoruz. Daha sonra yufkaların üzerine erittiğimiz margarini sürüp, bu şekilde hazırladığımız yufkaları üst üste diziyoruz. Önceden yağladığımız fırın tepsisine yufkaları yerleştiriyoruz. Bir tavanın içerisine küçük küçük doğradığımız soğanları, kıymayı ve biraz sıvıyağı ilave ederek kavurmaya başlıyoruz. Kıymalar suyunu bırakıp çekene kadar kavurduktan sonra tuz ve karabiberi ilave edip bir kez daha karıştırdıktan sonra ateşten alıyoruz.



Başka bir kabın içerisine kırmızı biberi ve domatesleri küp şeklinde doğruyoruz. Maydanozu da ince ince doğrayıp ayrı bir kabın içerisine alıyoruz. Kavurduğumuz kıymalı karışımı tepsiye serili yufkaların üzerine yayıp, üzerine maydanozu gezdiriyoruz. Domatesleri ve kırmızı biberi de ekleyerek bu şekilde hazırladığımız yufkaların kenar (dört kenar kısmını kıvırıp çerçeve şeklini veriyoruz) kısımlarını içe doğru kıvırıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yufkalar kızarana kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız bu nefis börek tarifini afiyetle tüketebilirsiniz.


-



Yayla Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder