Şekerpare Nasıl Yapılır? – Şekerpare Tarifi – Şekerpare Yapılışı
Derin ve geniş bir kabın içerisine margarin, yumurta ve tozşekerini alıp iyice karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyerek yoğurup hamur haline getiriyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp avucumuzun içerisinde yuvarlayıp, hafif yassılaştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra ortalarına fındık koyup, önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
–
Şekerpare tatlısının şerbeti için; bir tencereye suyu ve tozşekerini alarak kaynatıyoruz. yaklaşık 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyerek ateşten alıp vanilyayı ekliyoruz. Pişirdiğimiz şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti gezdirip, tatlıların şerbeti emmesini bekliyoruz. Tatlılar şerbetini emince hazırladığınız kolay şekerpare tatlısını sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz
-
Şekerpare
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder