26 Eylül 2014 Cuma

Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? – Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi – Yufkalı Kadayıf Tatlısı Yapılışı



Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti için, bir tencereye tozşekerini ve suyu alıp yaklaşık 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Üzerine limon suyunu ekleyerek ateşten alıp soğuması için bir kenara alıyoruz.



Mutfak tezgahının üzerine yufkaları serip ortadan ikiye kesiyoruz. Kestiğimiz yufkaların dördünün üzerini su ve yağ karışımı ile ıslatıyoruz. Daha sonra ıslattığımız yufkaları ellerimizle didikleyip, her bir yufkanın üzerini kaplayacak şekilde kadayıf serpiyoruz.



Üzerine dövülmüş ceviz içi serpip kenarlarını içeriye doğru hafifçe toplayıp, sıkıca sararak rulo şekline getiriyoruz. Bu şekilde hazırladığımız ruloları iki santim kalınlığında kesip, önceden yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.



Kadayıfların üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyup, önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişen kadayıf tatlılarımız sıcakken üzerine soğuk şerbetini gezdirip, antepfıstığı ile de süsleyerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

-



Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder