Kıymalı Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır? – Kıymalı Karadeniz Pidesi Tarifi
Pide hamurunu hazırlayıp dinlendirdikten sonra limon büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Bir tavanın içerisine kuru soğanı ince ince doğrayarak margarin ile birlikte pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince üzerine kıymaları ilave edip kıymalar suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Kıymaları kavurduğumuz sırada yeterince tuz ve karabiber ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
-
Hazırladığımız pide hamurlarını oval şeklinde açıp, hazırladığımız kıymalı içten istediğimiz kadar içerisine ekleyerek kenarlarını iki parmak genişliğinde ortaya doğru katlayıp, ayran ile çırptığımız yumurta sarısını pidenin katladığımız kenarlarına sürüp, hazırladığınız bu nefis pide tarifini fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun..
Kıymalı Karadeniz Pidesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder