19 Eylül 2014 Cuma

Bulgurlu Muska Böreği

Bulgurlu Muska Böreği Nasıl Yapılır? – Bulgurlu Muska Böreği Tarifi



Tavanın içerisine soğanları ince ince doğruyoruz. İçerisine margarini ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar pembeleşene kadar kavurduktan sonra kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra salçayı, yeterince tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberini, fesleğeni ve bulguru ilave ederek yaklaşık 2 dakika kadar kavuruyoruz. 2,5 su bardağı su ilave ederek önce harlı ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak pilavımızı pişiriyoruz.



Yufkaları üst üste yayıp, rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra dört parmak genişliğinde kesiyoruz. Pişirdiğimiz pilavı başka bir kaba boşaltıp içine ceviz içini kattıktan sonra iyice karıştırıyoruz. Kestiğimiz yufkaların uç kısmına hazırladığımız içten koyup, muska şeklinde sardıktan sonra önceden yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.



Bir kabın içerisine 1 çorba kaşığı sıvıyağını ve yumurta sarısını alarak iyice çırpıyoruz. Böreğin üzerine yumurta sarısını sürerek orta ısılı fırında börek kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız bu kolay börek tarifini afiyetle sevdiklerinizle tüketebilirsiniz..

-



Bulgurlu Muska Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder