Saçaklı Poğaça Nasıl Yapılır? – Saçaklı Poğaça Tarifi – Saçaklı Poğaça Yapılışı
Bir kabın içerisine sütü alıp ılık olacak şekilde pişiriyoruz. Daha sonra içerisine mayayı katıp karıştırıyoruz. Mayanın erimesi sütü bir kenara alıp yaklaşık 10-15 dakika kadar bekletiyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp ortasına tuzu, sıvıyağı ve mayalı sütü ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika kadar bekletiyoruz.
–
Hamurumuz mayalandığında küçük parçalar kopartıp avucumuzun içi ile yuvarlak şeklini veriyoruz. Tüm hamurumuzu bu şekilde hazırladıktan sonra önceden yağladığımız tepsiye poğaçaları dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Poğaçalarımız pişerken bizde içini hazırlayabiliriz. Bir kabın içerisine yoğurdu, kıyılmış maydanozu ve beyaz peyniri koyup iyice karıştırıyoruz.
–
Pişen poğaçalarımız soğuduktan sonra arasını bıçak yardımı ile kesip hazırladığımız içten koyup, son olarak da önceden rendelediğimiz kaşar peynirine içli kısmını batırarak kaşarların karışıma bulaşmasını sağlıyoruz. Hazırladığımız bu pratik poğaça tarifini sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..
-
Saçaklı Poğaça
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder