Poğaça Nasıl Yapılır? – Poğaça Tarifi – Poğaça Yapılışı
Bir kabın içerisine unu, margarini, hamur mayasını, tozşekeri ve tuzu ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartıp, üzerine nemli bez örterek yaklaşık 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra dinlendirdiğimiz bezelerin her birini avucumuzun içerisinde ezerek inceltip, ortasına hazırladığımız içten biraz koyarak yarım ay şeklinde katlıyoruz. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayarak fırın tepsisine dizip oda sıcaklığında hamur kabarıncaya kadar beklettikten sonra fırında pişirerek hazırladığınız bu kolay poğaça tarifini afiyetle tüketebilirsiniz..
-
Poğaça
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder