25 Eylül 2014 Perşembe

Demir Tatlısı

Demir Tatlısı Nasıl Yapılır? – Demir Tatlısı Tarifi – Demir Tatlısı Yapılışı



Demir tatlısını hazırlamak için öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Su ve tozşekerini tencereye alıp 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.



Bir kabın içerisine yumurtaları alarak iyice çırpıyoruz. Yoğurdu ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Kabartma tozunu ve unu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Kızartma tenceresinin içerisine bol sıvıyağ ekleyerek ateşin altını iyice açıyoruz. Kızartma demirini yağın içerisine koyuyoruz. Yağ iyice kızdığında altını kısıp, ısınmış demiri yağdan alıp hazırladığımız karışıma batırıyoruz. (karışıma batırırken demirin sadece alt yüzü değecek şekilde batırıyoruz)



Daha sonra kızgın yağa batırıp tatlıyı kızartıyoruz. Kızarınca bıçak yardımı ile tatlıyı çıkartıp soğuyan şerbetin içerisine bırakıyoruz. Bekletmeden servis tabağına alıp, üzerine tarçın ve hindistan cevizi serptikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz..



*** Demir tatlısının kızartma demirinin olmaması halinde kaşık yardımı ile lokma şeklinde de kızartabilirsiniz..

-



Demir Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder