25 Eylül 2014 Perşembe

Gebole Tatlısı

Gebole Tatlısı Nasıl Yapılır? – Gebole Tatlısı Tarifi – Gebole Tatlısı Yapılışı



Bir tencerenin içerisine tereyağını ve unu alarak orta ateşte kavuruyoruz. Un kahverengi rengini alana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ayrı bir tencerenin içerisinde suyu ve tozşekerini kaynatarak şerbetini hazırlıyoruz. Şerbet soğuduktan sonra kavrulmuş unun içerisine ilave ederek ağır ateşte tatlı şerbetini çekene kadar pişiriyoruz.



Helva kıvamını alınca ocaktan alıp, pekmezi ilave ederek karıştırdıktan sonra üzerini ceviz ile süsleyerek servis tabağına alabilirsiniz. Pratik tatlı tarifleri hazırlamak isteyenler için ideal bir tatlı olan gebole tatlısını sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..



Gebole Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder